Arhitect Bucuresti, proiecte de case, proiecte case moderne, proiecte case mici

Ca si ingineri proiectanti avem obligatia sa ne deplasam in santiere pentru a verifica respectarea proiectului tehnic intocmit pentru o investitie.De multe ori ajungem in santier si ramanem de-a dreptul ingroziti de ce vedem … Am constatat ca nu exista forta de munca pregatita adecvat. Toata lumea se pricepe cand e vorba sa faca o casa. Pe principiul  “lasa domle’ ca eu am lucrat in Germania, Franta, Spania, Italia si stiu eu mai bine … ” sau cel mai cel  “las’ ca merge si asa” diferite personaje executa structuri cu o nepasare ingrozitoare.

Mai rau e ca majoritatea beneficiarilor se lasa purtati de val si nu tin cont de calitate la alegerea celui ce va executa structura. Astfel, lumea nu se uita cine executa, ce dotari are firma respectiva – si aici ma refer la utilaje, scule dar in special personal si documente care sa ateste profesionalismul, ci se uita in primul rand la pret.

Normal ca o asa zisa “echipa de mesteri” priceputi la toate va veni cu un pret cu mult sub pretul practicat de o firma serioasa si vor contracta lucrari la preturi “de nimic” in detrimentul calitatii. Acesta este primul pas spre exasperarea beneficiarilor. Pornesc la drum cu “echipa” si dupa ce incep lucrarile .. apar si problemele. In general nu se respecta proiectul de nici o culoare in santier … acum nu vreau sa generalizez pentru ca am intalnit si o “echipa” care a lucrat impecabil si cu care am avut si inca am placerea sa lucrez. In schimb, seful de echipa este un om corect care nu face nimic fara sa sune proiectantul sau dirigintele si care spre placuta mea surprindere respecta intocmai proiectul.

Revenind la partea sumbra a lucrurilor, odata cu aparitia problemelor in santier incepe distractia. Telefoane peste telefoane, stres cat incape, bani aruncati aiurea, nervi si suferinta. Ma suna diferiti beneficiari sa mi se planga ca uite domnule ce au facut aia in santier, ca nu au respectat ce le-ati zis, ca au facut cum i-a dus pe ei capul, ca una, ca alta, si apoi marea intrebare : ce putem face? … Si atunci eu, cel care am cat de cat simtul responsabilitatii ma duc in santier si imi chinui neuronii pentru a gasi solutii care sa repare prostiile facute de niste personaje care sincer nu au nici macar ce cauta in santier. Dar sa mai si execute structuri … e jale.

Cred ca am spus destule despre minunatiile intalnite prin santiere.  As vrea totusi sa prezint cateva imagini din zecile de nereguli intalnite  cu scopul de a atrage atentia viitorilor beneficiari de lucrari sa se gandeasca de doua ori inainte de alege un constructor si sa puna in primul rand accent pe calitate si apoi pe pret.Si sa se gandeasca ca atunci cand iti faci o casa, tu esti cel care va locui acolo si banuiesc ca toata lumea isi doreste sa doarma linistit si sa nu fie stresat de gandul ca daca vine un cutremur i se naruie casa…

Clientii nostri