Arhitect Bucuresti, proiecte de case, proiecte case moderne, proiecte case mici

Mansardare casa

Ca si beneficiar ideea de mansardare este considerata o investitie propice atunci cand se doreste obtinerea unui spatiu locuibil suplimentar care sa genereze comfortul dorit. Fondul construit existent este cel mai pretabil pentru o posibila mansardare. Ma refer aici la constructiile parter + pod sau parter + etaj + pod si de ce nu la constructiile mai inalte – blocuri, pentru care se doreste obtinerea de spatiu suplimentar.

Podul  in general este considerat ca o incapere omisa, caruia nu i se acorda prea multa atentie si se utilizeaza in general ca si spatiu de depozitare. Transformarea podului in mansarda este o solutie viabila, destul de economica, ce nu implica costuri foarte mari. Toate aceste ipoteze sunt valabile in cazul in care nu vor fi necesare masuri de consolidare a imobilului ce se doreste a fi mansardat. Nu intotdeauna costurile necesare mansardarii sunt reduse intrucat marea majoritate a locuintelor existente sunt constructii vechi, construite in perioada interbelica dupa conceptia si tehnologia de executie specifice vremii. Materialele puse in opera cu mai mult de 50 de ani in urma au inceput, sub actiunea factorilor de mediu, a modificarilor structurale a imobilului, a activitatii seismice specifice tarii noastre si a altor factori, sa se degradeze si nu mai prezinta siguranta in exploatare. Executia defectuasa este un alt element care poate genera probleme in cazul in care se doreste mansardarea unui imobil existent.

In cazul in care se doreste transformarea podului in mansarda, exista mai multe posibilitati. Podul existent poate fi unul destul de inalt si atunci viitoarea mansarda se poate inscrie foarte bine in spatiul existent. In marea majoritate a cazurilor insa, inaltimea podului existent este insuficienta pentru a putea realiza lucrarile de mansardare in acelasi volum. Solutia este inaltarea pe tot conturul cu cateva randuri de caramida / bca , crearea unuor cadre de samburi si centuri de beton armat care sa inglobeze spaletii de zidarie nou formati si apoi realizarea mansardei pe structura nou creata.

Atunci cand beneficiraii sunt hotarati in a schima functiunea podului  in mansarda trebuie luate in vedere urmatoarele aspecte:

 1. Plafonul de mansarda – acesta poate fi drept sau cu mai multe pante, oferindu-i un aspect mai neobisnuit. Este recomandat ca el sa fie varuit in culori calde, deschise la culoare. In felul acesta sa se poate oferi o atmosfera primitoare fara a avea senzatia de claustrofobie.
 2. Iluminatul natural – reprezinta elementul principal,  oferind caldura necesara spatiului generat de noua mansarda . Ferestrele de mansarda pot avea forme si dimensiuni cat se poate de variate, pot avea chiar comanda electrica pentru inchidere / deschidere, prezentand o utilitate cat se poate de necesara. In imaginile alaturate sunt prezentate cateva exemple cu ferestre de mansarda ale unor producatori importanti prezenti si pe piata din Romania : Velux si Fakro
 3. Structura poate fi folosita si ca element cu rol estetic si de design. O structura aparenta, cu lemn tratat, poate avea un impact vizual major in componenta unui spatiu.

Mobilierul – se va alege/confectiona in functie de functiunea si forma spatiului de la mansarda  cat si de lumina existenta. Daca spatiul este suficient de generos el   poate fi transformat intr-un intreg  ”apartament”. Mansarda  poate fi compartimentata in functie de utilizarea care i se va atribui, spatiile putand fi delimitate vizual de obiecte/materiale translucide pentru a putea permite luminii sa circule in intreg spatiul .Este recomandat sa se ceara parerea unei persoane avizate – arhitect sau arhitect de design interior  pentru a se putea crea un spatiu armonios. In volumul creat de o mansarda se pot amenaja, in functie de configuratia acesteia atat in plan cat si ca volumetrie, o gama larga de spatii de la camere de zi, dormitoare, bucatarii, bai sau chiar birouri.

Sper ca aceste cateva aspecte prezentate sa vina in ajutorul beneficiarilor ce doresc sa efectueze lucrari de mansardare asupra imobilelor pe care le detin. Nu uitati ! O mansarda va genera un spatiu locuibil suplimentar, benefic pentru toti membrii unei familii, un spatiu de relaxare si de odihna atat de necesar in ziua de azi. Luati legatura cu un arhitect pentru a va transforma visul in realitate.   Ajutati-l sa inteleaga cat mai bine ce anume va doriti, oferiti-i sprijin si incredere in munca sa pentru ca in final sa obtineti o mansarda asa cum ati visat.

Membrii echipei   Crihan Construct  se implica in proiecte de toate marimile: proiecte mansardare casa, proiecte mansardare bloc, proiecte mansardare cladiri de birouri sau alte obiective. Experienta membrilor echipei noastre acopera toate specialitatile implicate in activitatea de proiectare: arhitectura, urbanism, inginerie structurala, expertizare tehnica, instalatii sanitare, termice si electrice, proiecte de amenajare interioara, urmarire si executie lucrari de constructii. Putem asigura executia oricaror lucrari de mansardare prin intermediul colaboratorilor nostri. Pentru mai multe detalii, accesati pagina de contact.

Autor : Dipl. Ing. Crihan Adrian

Proiect mansardare casa : 4a Studio arhitectura – arhitect Pompiliu Mara

Cautari Frecvente:

 • mansardare casa
 • mansardare casa veche
 • case mansardate
 • proiecte case cu mansarda
 • case cu mansarda
 • proiecte case cu mansarda 2012
 • mansardari case vechi
 • case in forma de l cu mansarda
 • case mansardate proiecte
 • case vechi mansardate

Clientii nostri